Солянка — одне із найситніших варіантів першої страви. Готують її зазвичай на міцному бульйоні, найбільш відоми варіанти: збірна, м’ясна, рибна. Я люблю і готую лише збірну, нечасто, для мене це не їжа, а смаколик. Але якщо вже взявся — робити тре на совість. Отже, мій власний варіант класичного рецепту солянки:
Процес приготування:
- Бульйон зварити чи розморозити чи розчинити кубик;
- Відварити м’ясо та/або субпродукти;
- Обсмажити цибулю, додати томат;
- Нарізати м’ясо та ковбаси соломкою, коротко;
- Огірки солоні (не мариновані) очистити від шкірки та нарізати;
- З’єднати все, проварити 15 хв із чилі перцем та лавровим листом;
- Витримати 15 хв з часником. Подавати з зеленню, сметаною, маслинами та лимоном;
Інгредиєнти:
- Грудинка яловича — 700 г
- Кісточка яловича цукрова — 300-400 г
- Реберця свинячі копчені — 300 г
- Цибуля ріпчаста велика — 1 шт.
- Ковбаски копчені (типу мисливських) — 200 г
- Ковбаса копчена — 200 г
- Огірки солоні — 3-4 шт.
- Розсіл огірковий — 1 склянка
- Олія — 2 ст. л.
- Масло вершкове — 15 г
- Соус томатний — 150 г
- Часник — 1 зубок
- Лавровий лист — 2 шт.
- Перець чорний горошком — 3 шт.
- Сіль за смаком
- Перець чилі (за бажанням) — 1 шт.
Для подачі:
- Лимон
- Сметана
- Оливки без кісточки
- Перець гострий
'СОЛЯНКА' have no comments
Be the first to comment this post!