солянка

СОЛЯНКА

Солянка — одне із найситніших варіантів першої страви. Готують її зазвичай на міцному бульйоні, найбільш відоми варіанти: збірна, м’ясна, рибна. Я люблю і готую лише збірну, нечасто, для мене це не їжа, а смаколик. Але якщо вже взявся — робити тре на совість. Отже, мій власний варіант класичного рецепту солянки:

Процес приготування:

  1. Бульйон зварити чи розморозити чи розчинити кубик;
  2. Відварити м’ясо та/або субпродукти;
  3. Обсмажити цибулю, додати томат;
  4. Нарізати м’ясо та ковбаси соломкою, коротко;
  5. Огірки солоні (не мариновані) очистити від шкірки та нарізати;
  6. З’єднати все, проварити 15 хв із чилі перцем та лавровим листом;
  7. Витримати 15 хв з часником. Подавати з зеленню, сметаною, маслинами та лимоном;

Інгредиєнти:

  • Грудинка яловича — 700 г
  • Кісточка яловича цукрова — 300-400 г
  • Реберця свинячі копчені — 300 г
  • Цибуля ріпчаста велика — 1 шт.
  • Ковбаски копчені (типу мисливських) — 200 г
  • Ковбаса копчена — 200 г
  • Огірки солоні — 3-4 шт.
  • Розсіл огірковий — 1 склянка
  • Олія — 2 ст. л.
  • Масло вершкове — 15 г
  • Соус томатний — 150 г
  • Часник — 1 зубок
  • Лавровий лист — 2 шт.
  • Перець чорний горошком — 3 шт.
  • Сіль за смаком
  • Перець чилі (за бажанням) — 1 шт.

Для подачі:

  • Лимон
  • Сметана
  • Оливки без кісточки
  • Перець гострий
солянка
Солянка рецепт

'СОЛЯНКА' have no comments

Be the first to comment this post!

Would you like to share your thoughts?

Your email address will not be published.

© Serg Dorohoff 1986-2016